Russische dwerghamster kopen

Russische dwerghamster kopen

Dwerghamster

Als je eenmaal alles in huis hebt voor je Russische dwerghamster, kan je de hamster zelf gaan kopen. Het is erg handig om te weten waarop je moet letten als je een Russische dwerghamster gaat kopen, volg dus daarom deze tips op.

Allereerst moet je beslissen of je een zielig diertje wilt helpen of liever naar een fokker gaat.

Russische dwerghamster redden

Wanneer je een hamster gaat redden, is dat natuurlijk erg lief. Je helpt dan een diertje dat bijvoorbeeld in een te kleine kooi zit of nauwelijks verzorgt wordt. Helaas zijn er in Nederland vele Russische dwerghamsters die worden mishandeld. Wanneer je op Marktplaats kijkt, zal je zien dat er ook bij jou in de buurt genoeg Russische dwerghamsters zijn die een nieuw tehuis zoeken. Wanneer je een tweedehands hamster koopt, moet je wel onthouden dat de hamster eerder doodgaat. Het diertje is immers niet meer zo jong, hoewel je ook jonge dwerghamsters op Marktplaats kan kopen. Wanneer je een hamstertje gaat redden, moet je eerst kijken naar de kooi waarin het diertje nu leeft: is die schoon? Zo niet, dan kan het zomaar zijn dat de dwerghamster allerlei ziektes bij zich draagt. Dierenartskosten kunnen hierbij hoog oplopen. Vraag altijd naar de leeftijd van het diertje, als de dwerghamster bijvoorbeeld al twee jaar oud is, zal het niet meer zo lang te leven hebben.

Russische dwerghamster van de fokker

Je kan een Russische dwerghamster ook van de fokker halen. Hierbij heb je vaak meer zekerheid en kan je ook de ouders van je hamster bekijken. Kies altijd een professionele fokker en kijk bijvoorbeeld naar recensies en foto’s. Ook bij het kopen van een dwerghamster bij de fokker moet je weer kijken naar de leefomgeving. Als de dwerghamsters onder slechte omstandigheden leven, zullen ze vaak minder gezond zijn. In Nederland zijn er veel zogenaamde broodfokkers, die niet zoveel verstand hebben van het fokken van hamsters. Let hier goed op, want als er bijvoorbeeld sprake is van incest, is dat erg slecht voor de gezondheid van de Russische dwerghamster.