Speelgoed voor hamsters

Om je hamsters bezig te houden is het belangrijk om speelgoed aan te schaffen. Daarbij zijn er een aantal voorwerpen die je écht niet kunt missen in je kooi. Daarnaast is het leuk om extra speelgoed te maken of te kopen.

Wilgenbruggen

Willgenbruggen kun je niet missen in het verblijf. Deze flexibele, houten bruggen kun je overal plaatsen. Als bruggetje naar een volgend plateau of als huisje. Om je hamsters variatie aan te bieden, is het leuk om het verblijf elke week anders in te richten. Met behulp van wilgenbruggen gaat dit erg gemakkelijk. De ene week gebruik je een aantal wilgenbruggen om een huisje te bouwen, de volgende week gebruik je ze als brug.

Kartonnen dozen

Je hamster zal kartonnen dozen erg waarderen. Hierin slaat hij namelijk zijn eten op en misschien zal hij er ook wel gaan slapen. Ook wc-rollen zal je huisdier gaan gebruiken als speelgoed.

Tunnels en buizen

In het wild leven hamsters voor een groot deel onder de grond. Daar graven ze grote buizenstelsels waarin ze veel tijd doorbrengen. Dit natuurlijke gedrag kun je nabootsen met buizen. Ook zijn buizen erg handig om twee kooien met elkaar te verbinden. Met behulp van wilgentunnels of andere tunnels van hout kan knaagmateriaal aangeboden worden. In deze tunnels zal je huisdier zich ook regelmatig verstoppen.

Speelgoed voor dwerghamsters

Omdat dwerghamsters een stuk kleiner zijn, mag het speelgoed ook een stuk kleiner zijn. Naast speelgoed is het belangrijk om ook minimaal twee huisjes te hebben. Een looprad kun je ook niet missen in de dwerghamsterkooi.

Looprad voor dwerghamsters

Een loopwiel is noodzakelijk voor alle hamsters. Voor dwerghamsters moet je een wiel hebben met een diameter van minimaal 20 centimeter. Groter is ook mogelijk. Een Flying Saucer is ook geschikt.

Huisjes voor dwerghamsters

In een huisje kan je dwerghamster slapen. Daarnaast bewaren ze hier hun voedsel. Om het diertje te laten kiezen, is het belangrijk om minstens twee huisjes te maken of kopen. Naast twee huisjes, is het ook leuk om extra kartonnen dozen in het verblijf te leggen. Daar zal je hamster zeker mee gaan spelen.

Speelgoed voor goudhamsters

Goudhamsters zijn een stuk groter dan dwerghamsters. Hun speelgoed moet om die reden ook groter zijn.

Looprad voor goudhamsters

Het wiel van een Syrische hamster moet minstens een diameter hebben van 28 centimeter. Wanneer het wiel een kleinere diameter heeft, zal het dier krom lopen. Daardoor vergroeit hij en kunnen er rugklachten ontstaan.

Huisjes voor goudhamsters

Ook de huisjes moeten groter zijn. Koop je te kleine huisjes, dan zal je hamster zich niet op zijn of haar gemak voelen. Ze brengen veel tijd door in deze huisjes, het is dus belangrijk dat ze zich comfortabel voelen.