Hou oud worden dwerghamsters?

 

baby hamsters

Het liefste wil je natuurlijk zolang mogelijk van je dwerghamster genieten, helaas komt er wel een tijd waarin het diertje zal overlijden. Hier kan je rekening mee houden, hoewel de precieze datum nooit vast te stellen is.

Hoe oud je dwerghamster wordt, ligt deels aan de verzorging. Als je de hamsterkooi goed schoon houdt, zal je hamster minder snel ziek worden. Ook voeding is erg belangrijk, net zoals bij onszelf. Als je de hamster afwisselend voer geeft, bijvoorbeeld door af en toe een slablaadje te geven of een stukje gekookt ei, zal je dwerghamster gezonder blijven. Wanneer je de dwerghamster voer geeft met veel energie, zal dit niet goed voor hem zijn. Maar zelfs als je heel goed voor je hamster zorgt, kan het gebeuren dat hij of zij eerder doodgaat. Hier is niets tegen te doen en helemaal natuurlijk. Soms is deze leeftijd ook erfelijk, hamsters waarbij veel sprake is van incest, zullen minder oud worden. Kies daarom ook een goede fokker. Wanneer je een diertje wilt redden, is dat natuurlijk ook erg goed. Kijk dan eens op Marktplaats, daar zijn genoeg zielige Russische dwerghamsters die een lief baasje zoeken. Je moet bij deze hamsters wel onthouden dat ze vaak al wat ouder zijn en dus ook wat eerder dood zullen gaan.  Als we kijken naar de gemiddeldes, zien we dat hamsters die onder goede omstandigheden leven, ongeveer 2 jaar oud worden. Er zijn ook Russische dwerghamsters die ouder worden, zo zijn er gevallen waarbij een leeftijd van wel 4 jaar bereikt is!

 

De oudste hamster ter wereld

De oudste hamster ter wereld (waarbij het is vastgesteld dat de hamster écht zo oud was) die als huisdier werd gehouden, werd 4,5 jaar volgens Guinness World Records. Oud hè!