Hamster weetjes

Hamsters zijn hele leuke dieren en misschien weet je al veel over dit diersoort. Toch zijn er een aantal leuke weetjes om te weten. Wij hebben de leukste hamster weetjes hier voor je verzameld. De hamster weetjes zijn zowel grappig als fascinerend, maar ook speciaal.

Wist je dat…

  • het werkwoord hamsteren niet nergens vandaan komt? Hamsteren in de supermarkt komt namelijk van het hamsteren van een hamster. Om voedsel op te slaan en te verplaatsen neemt de hamster voer in zijn wangzakken mee. Dit leegt hij of zij dan weer later op de slaapplek.
  • hamsters overdag slapen en ‘s nachts wakker worden? In de woestijn is het veel te gevaarlijk om overdag actief te zijn, alle roofdieren zijn er dan natuurlijk ook! Als je een hamster als huisdier hebt, moet je hem niet zomaar wakker maken overdag. Rond acht uur ‘s avonds of ‘s ochtends vroeg kan je met je hamster spelen, overdag liever niet.
  • als een hamster rechtop gaat staan, hij zijn dominantie toont? Hij laat zo zien hoe sterk hij wel niet is.
  • hamsters vaak solitair leven? Dit betekent dat ze alleen leven, dus zonder soortgenoten. Alleen om te paren komen ze samen.
  • hamsters graag tunnels graven? In de natuur doen ze dit ook. Als je een hamster hebt moet je dan ook de mogelijkheid geven om te graven. Geef ze een dikke laag bodembedekking zodat ze hun natuurlijk gedrag kwijt kunnen.
  • hamsters heel goed klimmen? Hamsters houden hier ook van, geef ze daarom ook de ruimte om dit te doen. Plaats bijvoorbeeld takken in het hamsterhok. Let wel op dat je hamster niet ontsnapt!
  • hamsters graag loslopen? Zo kunnen ze allerlei nieuwe dingen ontdekken en bovendien rondrennen en spelen.
  • hamsters heel graag in een loopwiel rondrennen? Je kent de plaatjes vast wel van hamsters in een hamsterrad, dat beeld klopt ook! Wanneer je een hamster neemt, moet je ook zeker een loopwiel kopen. In de natuur beweegt een hamster veel, in de hamsterkooi heeft hij of zij hier ook behoefte aan. Daarom rent de hamster ook graag, uit zichzelf, in een loopwiel.