Looprad voor je hamster: dit moet je weten

Een hamster gaat eigenlijk niet zonder zijn looprad; in elke kooi zie je eigenlijk wel zo’n wiel staan. Op deze pagina lees je er alles over!

Waarom is een looprad zo belangrijk?

In de natuur rennen hamsters zo’n 10 kilometer per nacht. In gevangenschap hebben ze natuurlijk niet de ruimte om zulke grote afstanden te rennen.

Allereerst is het erg belangrijk dat je een geschikt hamsterverblijf hebt, dat groot genoeg is. Hier zal je hamster al veel energie in kwijt kunnen, maar toch blijft een looprad erg belangrijk. Zo kan je hamster écht zijn energie kwijt. Het is belangrijk dat je hamsterrad wel groot genoeg is, anders zal jouw huisdier er misschien niet op gaan rennen.

Waarom rent een hamster op zo’n rad?

Van nature zijn hamsters erg actieve dieren. Ze rennen veel en ze vinden dit ook fijn. Om hun energie kwijt te kunnen in een kooi, rennen ze op een looprad.

Een loopwiel kopen: let op deze punten

Omdat je hamster veel gebruik van het wiel zal gaan maken, is het belangrijk dat het rad goed en veilig werkt. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je hamster zich bezeert door in het rad te rennen.

  • Zorg ervoor dat het looprad groot genoeg is. Voor een goudhamster heb je een rad nodig met een diameter van minstens 28cm; voor een dwerghamsters is een rad met een diameter van 20 centimeter groot genoeg. Een dwerghamster kan zeker ook in een groter rad rennen! Het is belangrijk dat je hamster met een rechte rug kan rennen, anders kan hij of zij rugklachten krijgen!
  • Staat de hamsterkooi op je slaapkamer? Kies dan voor een stil looprad. Je huisdier zal waarschijnlijk ‘s avonds en ‘s nachts gebruik maken van het rad, je moet natuurlijk wel kunnen slapen!
  • Het is belangrijk dat het wiel dicht is, dus het wiel mag niet gemaakt zijn met metalen gaas.
looprad verkeerd
Dit looprad is niet geschikt. Je hamster kan erg veel last krijgen van zijn poten.

 

Groot looprad voor dwerghamsters & goudhamsters

 

De naam zegt het al: de Silent Spinner is superstil! Vooral fijn als de kooi op je kamer staat. Met deze grote doorsnede is het rad voor zowel kleine als grote soorten geschikt.

Dit goedkopere looprad is ook prima geschikt voor alle soorten, hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en loopt erg soepel.

Een mooi houten wiel, super leuk voor elk verblijf!

Loopwiel voor dwerghamsters

Dit supernatuurlijke rad is geschikt voor kleinere soorten hamsters, omdat het een doorsnede heeft van 20 cm.

Wil je meer lezen over hoe je het perfecte hamsterverblijf inricht? Kijk dan snel verder op deze informatieve site!