5 redenen om een hamster als huisdier te nemen

Denk je erover om een hamster als huisdier te nemen? Hier vind je 10 redenen waarom hamsters super leuke huisdieren zijn!

Voor je een hamster koopt, denk goed na! Koop nooit zomaar zonder na te denken of zonder je in te lezen een huisdier. Hamsters hebben een groot verblijf en verzorging nodig voor langere tijd. Een huisdier kost geld en tijd. Verdiep je dus goed in het houden van hamsters (bijvoorbeeld met alle informatie op deze website) voordat je een hamster koopt.  Sowieso kunnen huisdieren heel veel plezier brengen, kijk ook eens naar dit blogbericht met 6 redenen om een huisdier te nemen.

1. Het is super leuk om naar ze te kijken

Hamsters zijn hele leuke dieren om naar te kijken. Hun gedrag is erg interessant. Zo kun je ze zien graven, eten verzamelen in hun wangzakken (hamsteren) en rennen in een looprad.

2. Hamsters zijn heel schattig

Ze zien er natuurlijk ontzettend schattig uit. Wie wil nou niet zo’n schattig huisdier?

3. Ze zijn goed tam te maken

Als je er tijd in stopt, kun je je hamster zeker tam maken! Super leuk om te zien hoe het dier jou vertrouwd. Bedenk je wel: veel hamsters vinden knuffelen niet echt fijn. Wel kun je ze kort aaien.

4. Het is leerzaam om voor een dier te zorgen

Het zorgen voor een huisdier brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Het is een levend wezen en jij als eigenaar bent verantwoordelijk voor het dier. Hoewel hamsters niet erg veel verzorging vereisen, blijft het een verantwoordelijkheid. Dagelijks moet je het diertje voeren en kijken of het nog gezond is. Het verblijf moet je ook regelmatig schoonmaken. Ook 1 of 2 jaar later, als je er misschien minder zin in hebt!

5. Je kunt zoveel uit de hamsterhobby halen als je zelf wil!

Wat ga jij voor je hamster maken? Een doolhof? Of een slaaphuisje van karton? Helemaal hip is ‘hamsterscaping‘, waarbij je een heel natuurlijk verblijf maakt. Daarbij kun je echt een heel mooi landschap maken.