Kunnen hamsters zwemmen?

Misschien heb je het jezelf weleens afgevraagd: kunnen hamsters zwemmen. Het antwoord is ja, ze kunnen zwemmen. Maar dat betekent nog niet dat je het moet uitproberen, ze kunnen namelijk behoorlijk ziek worden. In de natuur hebben hamsters ook weinig water tot hun beschikking. Met het wassen beschadig je de vetlaag die op de vacht zit. Hierdoor wordt je huisdier veel sneller verkouden. Normaal gesproken hoef je je hamster niet schoon te maken, maar als je hem of haar toch moet wassen, kun je dit het beste doen met een vochtige doek. Dit is bijna nooit nodig, Chinchilla zand hoort te volstaan. Als het erg slecht gaat met de vacht, is je hamster misschien ziek. Dan moet je natuurlijk naar de dierenarts. Daarna moet je de vacht goed droog maken. Zet het diertje pas terug in zijn verblijf als hij goed droog is, anders kan er allemaal viezigheid aan de vacht blijven zitten.Zand voor hamsters

Om de vacht schoon te houden maken hamsters gebruik van zand. Het beste koop je hiervoor Chinchilla zand uit de dierenwinkel. Plaats dit in een redelijk groot bakje, je zult al gauw zien dat je huisdier zich zal gaan wassen in het bakje. In de natuur leven de meeste hamstersoorten in de woestijn, waar natuurlijk ook erg veel zand is.

Verzorg je hamster goed

Het is altijd belangrijk om voor een schoon verblijf te zorgen. Zo houd je je hamster gezond en gelukkig. Zorg altijd voor vers water (gebruik geen bakje maar een drinkflesje) en geef je huisdier af en toe wat verse groente of fruit. Ook een stukje van een noot vinden ze heerlijk. Door goed voor je hamster te zorgen, zal hij of zie minder snel ziek worden. Ook blijft de vacht mooi schoon en gezond, wassen is dan bijna nooit nodig!