Overzicht

Syrische hamster
Syrische hamster

Op Hamster Info vind je alle informatie die je nodig hebt voor het verantwoord houden van de Goudhamster en Russische dwerghamster. Hieronder geven we telkens wat informatie over een belangrijk aspect van het houden van hamsters.

Hamstervoer

Bij het voeren van hamsters moet je op een aantal dingen letten. Hamsters eten in de natuur vooral planten, maar ook insecten en dergelijke. Welk voer je moet geven is afhankelijk van het soort hamster.

Hamsterkooi

Een goede hamsterkooi is erg belangrijk. Kies altijd een zo groot mogelijke hamsterkooi, dan heeft je dwerghamster of goudhamster altijd genoeg ruimte. Er zijn wel minimum maten, deze maten zijn afhankelijk van het soort hamster.

Leeftijd

Ben je benieuwd hoe oud een hamster kan worden? Helaas kunnen we daar geen vast antwoord op geven, dit hangt heel erg af van het soort hamster. Neem daarom eens snel een kijkje op onze pagina over leeftijden.

Hamsterziektes

Het kan natuurlijk gebeuren dat je hamster ziek wordt, dat is erg vervelend. Om een ziekte te bestreiden, moet je eerst weten om welke ziekte het gaat. Kijk daarom snel op de pagina over hamsterziektes.

Hamster kopen

Voordat je een hamster gaat kopen, moet natuurlijk alles klaar zijn. Ga dus niet meteen je hamster kopen, lees je eerst goed in op deze websites! Pas als alles klaar staat en je jezelf goed geïnformeerd hebt, kan je een hamster gaan kopen. Als je een hamster gaat kopen, moet je wel op een aantal dingen letten. Het kan bijvoorbeeld zomaar zijn dat de hamster die je zou willen kopen ziek is.